Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Trump vyjadril podporu španielskej krajine pravicovej strane Vox

Bývalý prezident Donald Trump končí svoj prejav počas zhromaždenia v sobotu 3. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Trump v krátkom videu zhotovenom na palube svojho súkromného lietadla vyjadril Abascalovi poďakovanie za "neuveriteľnú prácu", ktorú odvádza.

Madrid 9. októbra (TASR) - Bývalý americký prezident Donald Trump prostredníctvom vyjadril podporu španielskej krajne pravicovej strane Vox a jej lídrovi Santagovi Abascalovi. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a denníka El País.

Trump v krátkom videu zhotovenom na palube svojho súkromného lietadla vyjadril Abascalovi poďakovanie za "neuveriteľnú prácu", ktorú odvádza. "Musíme sa uistiť, že chránime svoje hranice a robíme množstvo dobrých konzervatívnych vecí," povedal Trump vo videu, ktoré bolo zverejnené na zhromaždení v Madride.

Abascal sa Trumpovi poďakoval a označil ho za "vizionára" v boji za zvrchované krajiny, v boji za bezpečné hranice. Na zhromaždení sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí, z ktorých mnohí mávali španielskymi zástavami, píše AP.

Strane Vox prostredníctvom videokonferencii vyjadrili podporu aj ďalší lídri a členovia krajine pravicových strán z európskych krajín, dodáva El País. Urobili tak Giorgia Meloniová z krajne pravicovej strany Bratia Talianska (FdI), maďarský premiér Viktor Orbán. Na zhromaždení sa v Madride sa osobne zúčastnil poľský premiér Mateusz Morawiecki.