Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Trump zvíťazil vo vnútrostraníckom zhromaždení v Michigane

Na snímke Donald Trump. Foto: TASR/AP

Trump podľa neoficiálnych údajov, ktoré poskytli predstavitelia republikánov, poľahky zvíťazil v každom z 13 okrskov.

Grand Rapids 3. marca (TASR) — Bývalý americký prezident Donald Trump bez problémov získal najviac hlasov na sobotňajších predvolebných zhromaždeniach republikánov v štáte Michigan, nazývaných caucus. TASR o tom informuje na základe správ televízie NBC a agentúry Reuters.

Trump podľa neoficiálnych údajov, ktoré poskytli predstavitelia republikánov, poľahky zvíťazil v každom z 13 okrskov — v štyroch získal 100 percent hlasov a v takmer všetkých ostatných viac ako 90 percent.

Nedal tak žiadnu šancu svojej vyzývateľke Nikki Haleyovej, ktorú porazil vo všetkých doterajších primárkach a predvolebných zhromaždeniach konaných v Iowe, New Hampshire, Nevade, na Amerických Panenských ostrovoch a v Južnej Karolíne.

Predvolebné zhromaždenia republikánov sa v sobotu konali aj v štátoch Idaho a Missouri. Predpokladá sa, že aj tam Trump bez problémov zvíťazí.

Odstúpenie Haleyovej z boja o prezidentskú nomináciu je tak je len otázkou času. Tá oznámila, že o priazeň voličov sa chce uchádzať aspoň do "super utorka" 5. marca, keď sa republikánske primárky uskutočnia v 16 amerických štátoch a jednom zámorskom teritóriu.