Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Zahraničie

Trumpovi prívrženci sa stretli na pochodoch 'March 4 Trump'

Podporovatelia prezidenta Donalda Trumpa počas akcie March 4 Trump v Denveri, 4. marca 2017. Foto: TASR/AP

Akcia mala byť súčasne prejavom jednoty voči tomu, čo jej organizátori označili za pokus o sabotovanie Trumpovej vízie budúcnosti Spojených štátov.

New York 5. marca (TASR) - Podporovatelia Donalda Trumpa sa včera zišli na viacerých miestach Spojených štátov na pochodoch, ktorými chceli vyjadriť svoju hrdosť na to, ako zastáva úrad prezidenta USA.

Dnešná akcia nazvaná "March 4 Trump" mala byť súčasne prejavom jednoty voči tomu, čo jej organizátori označili za "pokus o sabotovanie" Trumpovej vízie budúcnosti Spojených štátov.

Donald Trump je jedným z najmenej obľúbených novozvolených prezidentov v histórii. Hneď po voľbách sa začali proti nemu protesty. Jeho kritici sú nielen v uliciach, ale aj sociálne siete sú zaplavené nenávistnými výrokmi na Trumpovu adresu.

Trump ako kandidát i ako prezident vyvolal pobúrenie určitej časti nielen americkej verejnosti mnohými kontroverznými rozhodnutiami vrátane zákazu vstupu moslimom do krajiny, označením Mexičanov za sexuálnych násilníkov a zločincov či plánmi na výstavbu múru na mexicko-amerických hraniciach.