Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Trumpovou ministerkou školstva bude Betsy DeVosová

Dezignovaný americký prezident Donald Trump (uprostred), budúci viceprezident Mike Pence (vpravo) a Betsy DeVosová pózujú počas stretnutia v súkromnej rezidencii Trumpa na jeho golfovom ihrisku v Bedminsteri v štáte New Jersey v sobotu 19. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Trump označil DeVosovú za geniálnu a nadšenú obhajkyňu vzdelávania.

Palm Beach 23. novembra (TASR) - Novozvolený americký prezident Donald Trump ponúkol dnes post ministerky školstva dlhoročnej aktivistke v oblasti alternatívneho vzdelávania Betsy DeVosovej, ktorá jeho ponuku prijala. Informovala o tom agentúra AP.

Trump označil DeVosovú za "geniálnu a nadšenú" obhajkyňu vzdelávania.

"Pod jej vedením uskutočníme reformu amerického vzdelávacieho systému a odbúrame byrokraciu, ktorá naše deti len obmedzuje, aby sme všetkým rodinám mohli ponúknuť vzdelávanie a výber školy na svetovej úrovni," píše sa vo vyhlásení novozvoleného amerického prezidenta.

"Súčasný stav vzdelávania (v Spojených štátoch) je neprijateľný. Spolu uskutočníme zmenu, ktorá zabezpečí, aby mal každý americký študent možnosť v plnej miere využiť svoj potenciál," uviedla v reakcii na Trumpovu ponuku DeVosová.