Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Tuniský masaker: Skočil pred kalašnikov a zachránil snúbenici život

Na snímke jedna z obetí na lehátku po teroristickom útoku na pláži v hoteli Imperial Marhaba neďaleko tuniského mesta Súsa piatok 26. júna 2015. Foto: TASR/AP

Svoje dve deti, šesťročnú Tegan a štrnásťmesačného Kadena, nechali doma u príbuzných.

Bratislava 27. júna (Teraz.sk) - Keď tuniský útočník namieril na pláži pri luxusnom hoteli Imperial Marhaba kalašnikov na mladú Velšanka Sear Wilsonovou, skočil mu do rany jej snúbenec Matthew James. Guľky ho trafili do pŕs, ramena a boku. Napriek tomu vyčíňanie strelca prežil. "Dlhujem mu svoj život," hovorí Wilsonová.

O otrasnom zážitku dovolenkárov informuje portál lidovky.cz.

Sear Wilsonová a Matthew James vyrazili na dovolenku do Tunisu z waleskej dediny Trehafod. Svoje dve deti, šesťročnú Tegan a štrnásťmesačného Kadena nechali doma u príbuzných.

Keď dvadsaťtriročný študent z mesta Kajruván začal vraždiť turistov pri luxusnom hoteli Imperial Marhaba neďaleko tuniského letoviska Susa, zameral sa aj na dvadsaťštyriročnú Wilsonovú. Pred snúbenicu sa ale vrhol tridsaťročný James a zrejme jej zachránil jej život. Útočník ho trafil do pŕs, ramena a boku.

"Schytal guľku za mňa. Dlhujem mu život," zverila sa Wilsonová v nemocnici, kde leží jej snúbenec.

Wilsonovej sa podarilo z pláže utiecť do hotela. "Matthew bol celý od krvi, ale povedal, aby som utiekla. Povedal mi, milujem ťa, ale choď, povedz našim deťom, že ich má otec rád," opísala Wilsonová.

"Bola to tá najstatočnejšia vec, akú som kedy videla. Ale musela som ho tam nechať ležať pod lehátkom, pretože strelec sa znovu blížil. Utekala som preč, pozdĺž ležiacich tiel späť do hotela. Všade vládol chaos. V hotelovom bazéne plávalo telo, voda bola očervenela krvou,"
opisovala snúbenica.

Nakoniec však snúbencov predsa len postretlo šťastie v nešťastí. "Bolo to strašné. Všade krik a výstrely, panika. Som tak šťastná, že Matthew prežil, pretože tam zomrelo toľko ľudí," podotkla Wilsonová.

Útočník zabil podľa posledných správ 37 ľudí, najmä turistov, ďalších 36 osôb zranil.

Keď Sear dobehla do hotela, schovala sa do skrine, kým neprestala streľba a výbuchy. Potom sa začala pátrať po svojom snúbencovi. Našla ho v nemocnici. "Má roztrieštenú panvu a prekonal infarkt. Ale je nažive. Modlím sa, aby sme sa odtiaľto čo najskôr dostali," dodala Wilsonová.