Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Tureckého študenta (16) zatkli za urážku prezidenta

Recep Tayyip Erdogan Foto: TASR/AP Photo

Šestnásťročného študenta zatkli v meste Konya v strednej časti Turecka za urážku tureckého prezidenta, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Istanbul 25. decembra (TASR) - Šestnásťročného študenta zatkli v meste Konya v strednej časti Turecka za urážku tureckého prezidenta, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Mladistvý údajne počas jedného prejavu obvinil prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, že je zapletený do korupcie, informovali noviny Hürriyet.

Študent sa vyjadril počas dnešného podujatia, na ktorom sa zúčastnili mladiství v rovnakom veku. Následne ho polícia zadržala, obhajca študenta však proti takémuto kroku podal sťažnosť. V prípade, že študenta obvinia, hrozí mu väzenský trest do výšky štyroch rokov, píše DPA.

Približne pred rokom sa objavili tvrdenia o korupcii v súvislosti so synmi niektorých ministrov vlády pod vedením konzervatívnej Erdoganovej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP), ako aj v súvislosti so synom samotného tureckého prezidenta. Vyšetrovanie bolo medzičasom zastavené.