Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Tureckí policajti zasiahli vodnými delami proti demonštrácii učiteľov

Turecký policajt sleduje zásah poriadkovej polície vodným delom a slzotvorným plynom počas protestu medzi políciou a kurdskými demonštrantami 7. októbra 2014 v Istanbule. Foto: TASR/AP

Tureckí policajti použili dnes slzotvorný plyn a vodné delá, aby potlačili demonštráciu odborárov v hlavnom meste Ankara, pričom pri zásahu zatkli približne 100 ľudí, napísala agentúra DPA.

Istanbul 20. decembra (TASR) - Tureckí policajti použili dnes slzotvorný plyn a vodné delá, aby potlačili demonštráciu odborárov v hlavnom meste Ankara, pričom pri zásahu zatkli približne 100 ľudí, napísala agentúra DPA.

Príslušníci odborového zväzu učiteľov niesli biele zástavy a dožadovali sa dodržiavania práv zamestnancov a možnosti sekulárneho vzdelávania. Podľa úradov bol protest ilegálny.

Videozáznam z protestu, ktorý na svojej webovej stránke zverejnil miestny denník Hürriyet, ukazuje stovky demonštrantov, ktorých polícia zatláča autami s vodnými delami.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, ktorý je zakladateľom vládnej islamskej konzervatívnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP), mal nedávno niekoľko vyjadrení, ktoré podľa jeho oponentov naznačujú, že bude vo výučbe zavádzať viac náboženstva.

Turecká ústava hovorí o striktnej sekulárnosti štátu, podotkla DPA.