Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

DRÁMA V TOVÁRNI: Ozbrojený útočník zajal rukojemníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podľa záberov z miesta činu polícia vytvorila kordón okolo rozsiahlej továrne, ktorá vyrába predovšetkým kozmetiku.

Istanbul 1. februára (TASR) - Ozbrojený útočník vo štvrtok v továrni pri Istanbule zajal niekoľko rukojemníkov na protest proti vojne v palestínskom Pásme Gazy, potvrdil hovorca polície. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP. Podľa agentúry AP sú útočníci dvaja.

Továreň vlastní americká spoločnosť Procter & Gamble. Podľa odborov útočník zadržiava sedem ľudí, zvyšok zamestnancov továrne bol prepustený. Policajný hovorca nevedel potvrdiť tento údaj agentúry AFP.

Podľa záberov z miesta činu polícia vytvorila kordón okolo rozsiahlej továrne, ktorá vyrába predovšetkým kozmetiku.

"Dnes už skôr sme evakuovali náš podnik v meste Gebze a spolupracujeme s miestnymi úradmi na vyriešení mimoriadnej bezpečnostnej situácie," napísala spoločnosť Procter & Gamble vo vyhlásení. Informácie o motíve útočníka nepozná.

"Bezpečnosť ľudí z P&G a našich partnerov je našou najvyššou prioritou," dodala spoločnosť so sídlom v meste Cincinnati v americkom štáte Ohio.

Tlačová agentúra DHA zverejnila fotografiu údajneho páchateľa so strelnou zbraňou, ktorý má na sebe pravdepodobne vestu samovražedného útočníka. Stojí vedľa kresby palestínskej vlajky a za ním na múre je červenou farbou napísané "Dvere do Gazy budú otvorené". AFP nemohla nezávisle overiť túto fotografiu, ktorá podľa tureckých médií pochádzala z účtu páchateľa na sociálnej sieti.

"Je to pravda," odpovedal policajný hovorca na otázku, či útok súvisí s Pásmom Gazy.

Televízia Habertürk informovala, že polícia nadviazala s útočníkom kontakt a pokúša sa s ním vyjednať prepustenie rukojemníkov.