Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Prezidenta Erdogana postihla v mešite v Istanbule krátka nevoľnosť

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Foto: TASR AP

Podľa jeho slov súvisela nevoľnosť s problémami, ktoré má s krvným tlakom a ktoré sú podmienené cukrovkou.

Istanbul 25. júna (TASR) - Tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana postihla dnes počas modlitieb pri príležitosti moslimského sviatku íd al-fitr v Istanbule krátka nevoľnosť.

Najvyššieho predstaviteľa krajiny polmesiaca, ktorý skolaboval, museli v mešite umiestniť na nosidlách, avšak prezident Erdogan sa rýchlo zotavil.

Podľa jeho slov súvisela nevoľnosť s problémami, ktoré má s krvným tlakom a ktoré sú podmienené cukrovkou, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Turecký prezident vo vystúpení po modlitbách odmietol požiadavku niektorých arabských štátov, aby stiahol armádny kontingent zo základne v Katar označiac ju za "nezdvorilú". Erdogan povedal, že Turecko si pri uzatváraní svojich dohôd týkajúcich sa spolupráce v oblasti vojenskej obrany nebude žiadať povolenie od iných.

Podľa prezidentových slov bude jeho krajina naďalej podporovať Katar v jeho úsilí vyrovnať sa s množstvom sankcií, ktorým je táto krajina najnovšie vystavená. "Vidíme tu útok na štátnu suverenitu," dodal Erdogan.