Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

V Turecku sa zrútila železničná stanica vo výstavbe

Turecké ministerstvo dopravy tento týždeň uviedlo, že trať vysokorýchlostnej železnice bude uvedená do prevádzky v júni.

Istanbul 29. mája (TASR) - Časť železničnej stanice novej vysokorýchlostnej trati v Turecku, ktorá sa zatiaľ iba testuje, sa dnes čiastočne zrútila v severozápadnej Sakaryjskej provincii. Zranenia utrpelo najmenej päť robotníkov, informovali turecká spravodajská agentúra Dogan a televízia CNN Turk.

Nehodu zaznamenali na prioritnom projekte 533-kilometrovej železničnej trate, ktorá má spojiť najväčšie mesto Istanbul a s metropolou Ankara.

Turecké ministerstvo dopravy tento týždeň uviedlo, že trať vysokorýchlostnej železnice bude uvedená do prevádzky v júni. Odklad termínu otvorenia pripísala pokusom o sabotáž a krádežiam káblov a ďalšieho zariadenia.

Rozostavaná stanica sa zrútila necelé tri týždne po tragickej nehode v bani na západe Turecka, ktorá si vyžiadala 301 ľudských životov a vyvolala protesty voči slabej úrovni bezpečnosti na pracoviskách v Turecku, ako aj vlnu demonštrácií voči vláde premiéra Recepa Tayyipa Erdogana.