Zahraničie

V súvislosti so zabitím sýrskeho novinára Džarfa zatkli tri osoby

TASR, 10. januára 2016 12:59

Šéfredaktor proopozičného časopisu Hinta Nadží Džarf zomrel v decembri v nemocnici krátko nato, čo ho na ulici v meste Gaziantep zasiahla guľka.

Ilustračné foto Foto: TASR
Ankara 10. januára (TASR) - Troch ľudí zatkli turecké orgány v súvislosti so zabitím sýrskeho novinára v južnom Turecku, informovala dnes turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

Šéfredaktor proopozičného časopisu Hinta (www.hentah.com) Nadží Džarf zomrel v decembri v nemocnici krátko nato, čo ho na ulici v meste Gaziantep zasiahla guľka. Za posledných niekoľko mesiacov je tak už tretím sýrskym novinárom, ktorý prišiel v Turecku o život pri útoku.

Anadolu napísala, že polícia zatkla jedného podozrivého a dvoch ľudí, ktorí Džarfovi údajne pomáhali. Uväznenie zadržaných nariadil súd v sobotu popoludní a čaká ich súdny proces. Ďalšie informácie o týchto osobách nie sú k dispozícii, spresňuje agentúra AP.

Mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc so sídlom v Paríži uviedla, že Džarf začal dostávať hrozby po tom, čo nakrútil dokumentárny film o násilnostiach páchaných džihádistickou teroristickou skupinou Islamský štát (IS).

Sunnitská organizácia Islamský štát sa vlani v októbri prihlásila k zodpovednosti za zabitie dvoch ďalších Sýrčanov v Turecku, rekapituluje AP.

Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 10:35

Po úniku radiácie v ruskom laboratóriu hospitalizovali sedem ľudí
Zranených previezli do špecializovaného federálneho biofyzikálneho lekárskeho strediska v Moskve.

sk
dnes 10:27

Hollande je za úplnú a definitívnu likvidáciu džungle v Calais
Prezident zdôraznil, že vláda je odhodlaná dosiahnuť tento cieľ.

sk
dnes 10:21

Plánovaná vražda? V Bruseli zastrelili vodiča, keď zastal na červenej
Útočník strieľal z automatickej zbrane, z kalašnikova.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac