Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Turci zadržali Iránca údajne pašujúceho časti protitankového systému

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nákladné vozidlo podľa oficiálnej deklarácie prevážalo plienky, vnútri však našli časti ruského systému, ktorý podľa oznámenia využívajú násilné skupiny.

Ankara 1.mája (TASR) - Turecké orgány zadržali iránskeho občana, ktorý sa podľa nich pokúsil do krajiny prepašovať časti ruského protitankového raketového systému. Muža podozrievajú zo zámeru doručiť ich teroristickej organizácii.

Turecké ministerstvo colnej správy a obchodu v nedeľu oznámilo, že muža, ktorého identifikovali len ako E. E., zadržali v prístave v meste Zonguldak pri Čiernom mori po prehľadaní jeho nákladného vozidla, ktoré dorazilo na palube lode z Ukrajiny.

Nákladné vozidlo podľa oficiálnej deklarácie prevážalo plienky, vnútri však našli "hlavné časti" ruského systému, ktorý podľa oznámenia využívajú násilné skupiny ako kurdskí povstalci a militanti z tzv. Islamského štátu.

Ministerstvo dodalo, že nájdené časti striel boli pravdepodobne zaslané na opravu a teraz ich chceli dopraviť späť nemenovanej teroristickej organizácii.