Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Tymošenková hlasovala v Dnepropetrovsku, hovorila o rozbití korupcie

Julija Tymošenková s manželom a dcérou odovzdáva svoj hlas v nedávnych ukrajinských prezidentských voľbách vo volebnej miestnosti v Dnepropetrovsku Foto: TASR/AP

Ukrajinská expremiérka taktiež konštatovala, že "revolúcia dôstojnosti musí zvíťaziť".

Kyjev 26. októbra (TASR) - Líderka ukrajinskej strany Vlasť Julija Tymošenková odovzdala dnes v Dnepropetrovsku svoj hlas v rámci predčasných parlamentných volieb.

Podľa agentúry Interfax-Ukrajina expremiérka a jej manžel vhodili hlasovacie lístky do urny v budove Lekárskej akadémie na Októbrovom námestí.

"Máme dostatok síl na to, aby sme zjednotili Ukrajinu, aby sme vrátili Ukrajine mier, aby sa naši hrdinovia vrátili domov živí a zdraví," povedala Tymošenková prítomným novinárom.

Expremiérka taktiež konštatovala, že "revolúcia dôstojnosti musí zvíťaziť". Podľa jej vyjadrenia majú Ukrajinci dostatok síl na to, aby rozbili systém korupcie a prispeli k budovaniu novej, silnej a úspešnej európskej Ukrajiny.

Nádeje strany Vlasť sú ohrozené. Nedávne prieskumy jej totiž predpovedali zisk len 4,7 percenta hlasov, čo na vstup do parlamentu nestačí.

O začiatku parlamentných volieb na Ukrajine sa dočítate v tomto článku.