Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Údajná Skripaľova dcéra povedala, že otcov stav sa zlepšuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Skripaľa a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v Salisbury, v ktorom Skripaľ žil.

Moskva 5. apríla (TASR) - Neter ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa, ktorého otrávili začiatkom marca v anglickom meste Salisbury, pre ruskú štátnu televíziu Rossija 1 povedala, že telefonovala so Skripaľovou dcérou Julijou. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

V telefonickom rozhovore odvysielanom Rossijou 1 ženský hlas, o ktorom Skripaľova neter Viktoria tvrdí, že patrí Juliji, hovorí, že ona aj jej otec sú "v poriadku" a ich stav "sa zlepšuje".

"Všetko je v poriadku, všetko sa dá napraviť, všetko sa zlepšuje," hovorí do telefónu ženský hlas, ktorý údajne patrí Juliji Skripaľovej. Na otázku, ako sa má otec, údajná Julija Skripaľová odpovedá: "Všetko je v poriadku, odpočíva, spí. Všetci sú zdraví."

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Skripaľa a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v Salisbury, v ktorom Skripaľ žil. Skripaľa v minulosti v Rusku usvedčili zo špionáže pre Britániu, avšak v roku 2010 ho v rámci výmeny agentov prepustili na slobodu.

Podľa Británie bola pri útoku naňho použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze a obvinila z toho Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok odmieta a najnovšie žiada od Londýna ospravedlnenie a odpoveď na otázku, na čom sú jeho tvrdenia založené.