Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Uhasili rozsiahly požiar v okolí Opole, ktorý založili úmyselne

Hasiči urobili všetko pre to, aby ochránili objekty v oblasti, v ktorej nebola nutná evakuácia osôb.

Opole 27. marca (TASR) - S rozsiahlym lesným požiarom v okolí juhopoľského mesta Opole bojovali dnes po niekoľko hodín príslušníci 22 útvarov profesionálneho i dobrovoľníckeho hasičského zboru, ako aj posádka hasiaceho lietadla Dromader. Informovala o tom spravodajská televízia TVN24.

Krátko po 20.00 h mohol hovorca Vojvodského veliteľstva požiarnej stráže v Opole Adam Janiuk konštatovať, že požiar uhasili. Podľa jeho slov plamene zničili tri hektáre lesa a 20 hektárov poľnohospodársky nevyužívaného územia, pripraveného na zalesnenie.

Situáciu komplikoval prudký nárazový vietor v regióne, ktorý napomáhal šíreniu plameňov. V súvislosti s požiarom lokalizovali ešte popoludní päť jeho ohnísk. Janiuk vo večerných hodinách naznačil, že išlo zrejme o podpaľačstvo, za ktorým mohol byť ktosi, komu prekážala nepokosená tráva, alebo nedbalí mladí ľudia.

Keďže horelo na obrovskom území, hovorca Miestneho veliteľstva požiarnej stráže v Opole Leszek Koksanowicz v podvečerných hodinách nechcel uviesť, koľko hektárov územia bolo v plameňoch. Obmedzil sa iba na konštatovanie, že požiar sa rozprestiera na mnohých kilometroch.

Hasiči urobili všetko pre to, aby ochránili objekty v oblasti, v ktorej nebola nutná evakuácia osôb.