Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský minister obrany poprel použitie balistických rakiet

Americká stanica CNN s odvolaním sa na spravodajskú komunitu USA nedávno informovala, že ukrajinské ozbrojené sily použili balistické rakety proti proruským militantom.

Kyjev 2. augusta (TASR) - Ukrajinský minister obrany Valerij Heletej poprel dnes správy o použití balistických rakiet stredného doletu počas protiteroristickej operácie (ATO) na východe krajiny.

"Ukrajina nemá takéto balistické rakety, o ktorých je zmienka. Neexistujú,"
uviedol minister v televíznej relácii Šuster Live.

Americká stanica CNN s odvolaním sa na spravodajskú komunitu USA nedávno informovala, že ukrajinské ozbrojené sily použili balistické rakety proti proruským militantom na východe krajiny, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina.

Nemecká spravodajská stanica Deutsche Welle v piatok informovala, že správu potvrdilo aj NATO. Podľa agentúry RIA Novosti sa stanica odvolala na predstaviteľa tlačového oddelenia aliancie, podľa ktorého je informácia založená na údajoch amerických tajných služieb. Pentagón sa k záležitosti nevyjadril.

Informáciu, že Severoatlantická aliancia potvrdila použitie balistických rakiet, označila ukrajinská misia pri NATO za "ďalší podvrh".