Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Donbase prišli o život ďalší dvaja vojaci vládnych síl

Na archívnej snímke ukrajinskí vojaci Foto: TASR/AP

Ozbrojený konflikt, ktorý sa odohráva v bašte priemyslu na východe Ukrajiny, si od roku 2014 vyžiadal viac ako 9900 obetí na životoch.

Kyjev 30. apríla (TASR) - Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali dvoch padlých a štyroch zranených príslušníkov ukrajinskej armády. Túto bilanciu dnes podľa agentúry Ukrinform potvrdilo ukrajinské ministerstvo obrany.

Tlačová služba tzv. protiteroristickej operácie (ATO) vládnych síl súčasne informovala, že proruskí separatisti za uplynulých 24 hodín ostreľovali pozície vládnej armády spolu 54-krát. Intenzita ostreľovania sa však v porovnaní s uplynulými dňami znížila, a to najmä v Luhanskej oblasti.

V prípadoch, keď dochádza k narušeniu prímeria, sa zo zodpovednosti za tento stav navzájom obviňujú obaja aktéri konfliktu v Donbase.

Proruskí separatisti tak dnes velenie ukrajinskej armády obvinili zo 49 prípadov ostreľovania svojich pozícií.

Donecká ľudová republika (DĽR) dnes navyše obvinila Kyjev, že pre užívateľov ukrajinských mobilných sietí z DĽR zablokoval možnosť dovolať sa na čísla služieb prvej pomoci. Vedenie DĽR to označilo za ďalší pokus o genocídu tamojších civilistov a oznámilo, že sa snaží nájsť náhradné riešenie.

Ozbrojený konflikt, ktorý sa odohráva v bašte priemyslu na východe Ukrajiny, si od roku 2014 vyžiadal viac ako 9900 obetí na životoch.