Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Ukrajina hlási 20 zostrelených dronov a jednu obeť ruských útokov

Vo štvrtok 13. júla 2023 sa na zemi pred budovou v Kyjeve na Ukrajine rozsypali trosky z poškodeného bytu po ruských leteckých útokoch na hlavné mesto. Foto: TASR/AP

Kyjevské úrady uviedli, že pri útoku dronmi na hlavné mesto prišla o život jedna osoba a najmenej štyri ďalšie utrpeli zranenia.

Kyjev 13. júla (TASR) - Ukrajina vo štvrtok oznámila, že zostrelila 20 ruských útočných dronov a dve strely s plochou dráhou letu. Úrady v Kyjeve hlásia jednu obeť a viacero zranených. TASR informácie prevzala z agentúry AFP a webovej stránky denníka The Guardian.

Hovorca vzdušných síl ukrajinskej armády Jurij Ihnat to označil za úspešnú operáciu protivzdušnej obrany. "Bolo zničených 20 (dronov) Šáhid – všetky letiace boli zostrelené. Tiež boli zničené dve strely s plochou dráhou letu Kalibr," spresnil. Išlo už o tretiu noc útokov na Kyjev a ďalšie mestá v krajine po sebe, pripomína AFP.

Kyjevské úrady uviedli, že pri útoku dronmi na hlavné mesto prišla o život jedna osoba a najmenej štyri ďalšie utrpeli zranenia. Kyjevská vojenská správa hlásila masívny útok dronmi iránskej výroby Šáhid letiacich z rôznych smerov. Viacero z týchto dronov zostrelili vo vzdušnom priestore Kyjeva.

Padajúce trosky hlásili v piatich kyjevských štvrtiach a so zraneniami od črepín hospitalizovali 19-ročnú ženu a 23-ročného muža.

Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko v aplikácii Telegram oznámil, že padajúce trosky spôsobili zranenia dvom osobám v Darnyckom rajóne na juhu Kyjeva. Nie je jasné, či ide o tie isté osoby, dodáva AFP.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko oznámil, že záchranári v Podiľskom rajóne našli jedno mŕtve telo. Tiež potvrdil hospitalizáciu dvoch osôb v Darnyckom rajóne.