Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Počet obetí ruských raketových útokov na Ukrajinu sa zvýšil na šesť

Ľudia a príslušníci záchranných zložiek si prezerajú materiálne škody na bytovke po raketovom útoku ruskej armády na ukrajinskú metropolu Kyjev v utorok 23. januára 2024. Foto: TASR/AP

Podľa predbežných informácii utrpeli v Charkove zranenia deti a jedna žena, povedal Serhij Bolvinov, šéf vyšetrovacieho oddelenia Charkovskej oblasti.

Kyjev 23. januára (TASR) - Na šesť sa zvýšil počet obetí ranných ruských útokov na ukrajinské mestá. Zranenia utrpeli desiatky ľudí. Uviedli to v utorok miestni predstavitelia, informuje TASR na základe správ agentúr AFP a AP.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov povedal, že ranný raketový útok si v Charkove vyžiadal päť obetí a 51 ľudí utrpelo zranenia. Dodal, že rakety poškodili približne 30 budov.

Pri údere na Kyjev utrpelo zranenia 20 ľudí, z ktorých 13 vrátane 13-ročného chlapca bolo hospitalizovaných, uviedol kyjevský starosta Vitalij Kličko. Predstavitelia ukrajinskej metropoly informovali, že prvotné správy o jednej obeti v Kyjeve boli nesprávne. Spresnili, že zranená osoba bola vo vážnom stave prevezená do nemocnice.

V meste Pavlohrad v Dnepropetrovskej oblasti zahynula jedna osoba a ďalšia utrpela zranenia, oznámil tamojší gubernátor Serhij Lysak.

"Musíme prinútiť Rusko zaplatiť za utrpenie a bolesť, ktoré spôsobilo Ukrajine," reagoval na útok ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že na Ukrajine podniklo údery na zariadenia na výrobu zbraní. "Ciele útoky boli dosiahnuté. Všetky určené zariadenia boli zasiahnuté," napísalo vo vyhlásení bez ďalších detailov.

Ukrajina sa už viac než 22 mesiacov bráni proti ruskej agresii. Moskva sa najnovšími útokmi snaží nájsť medzery v ukrajinskej obrane, pričom nasadzuje veľký počet rakiet a dronov.