Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ukrajina hlási zostrelenie 21 zo 49 dronov útočiacich počas noci

Hasiči pracujú na uhasení požiaru po ruskom útoku. Foto: TASR/AP

Charkov, ležiaci neďaleko ruskej hranice, zasiahlo viacero ruských rakiet aj v sobotu. Podľa miestnych predstaviteľov utrpelo zranenia 26 ľudí.

Kyjev 31. decembra (TASR) - Ukrajinská armáda v nedeľu oznámila že zostrelila 21 zo 49 dronov Šáhid iránskej výroby, ktoré Rusko použilo pri útokoch počas uplynulej noci. Ruské sily podľa nej tiež odpálili šesť riadených striel na mesto Charkov, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Ukrajinské vzdušné sily vo vyjadrení na Telegrame uviedli, že drony boli zacielené najmä na "frontovú líniu obrany, ako aj na civilné, vojenské a infraštruktúrne objekty na územiach na frontovej línii". Nespresnili, či šesť rakiet zasiahlo svoje ciele.

Starosta Charkova Ihor Terechov a miestna prokuratúra predtým oznámili, že pri nočných útokoch dronmi na toto mesto na severovýchode krajiny vznikli škody na viacerých obytných budovách, úradoch a kaviarni v centre mesta. Informácie o obetiach podľa starostu stále zisťujú, napísala agentúra DPA.

Charkov, ležiaci neďaleko ruskej hranice, zasiahlo viacero ruských rakiet aj v sobotu. Podľa miestnych predstaviteľov utrpelo zranenia 26 ľudí.

Výbuchy v nedeľu ráno hlásili aj z Chmeľnyckej oblasti na západe Ukrajin.