Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Muž vyzbrojený granátom zobral na ukrajine za rukojemníka policajta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V byte možného spolupáchateľa rukojemníckej drámy v Lucku sa počas policajnej prehliadky našli granáty a komponenty k nim, ako aj strelné zbrane a náboje.

Kyjev 23. júla (TASR) – Muž ozbrojený granátom dnes zobral v ukrajinskom meste Poltava za rukojemníka policajta. Polícia sa ho predtým pokúšala zadržať pre podozrenie z krádeže vozidla, informovali agentúra Reuters a ukrajinské médiá.

Muž pri pokuse zadržať ho vytiahol granát, zajal radového policajta a vyhrážal sa, že sa vyhodí do vzduchu. Po vyjednávaní súhlasil s prepustením policajta a jeho výmenou za šéfa regionálneho oddelenia vyšetrovania trestných činov.

Podľa webového portálu televízie 112 Ukrajina polícia mužovi poskytla auto a umožnila mu opustiť Poltavu smerom na Kyjev.

Portál poltava.to uviedol, že únoscom je 32-ročný miestny obyvateľ, ktorý bol predtým usvedčený z prechovávania a predaja drog. Je ženatý a má jedno dieťa. V roku 2019 sa zúčastnil sa na protiteroristickej operácii na východe Ukrajiny.

Na Ukrajine ide už o druhú rukojemnícku drámu v priebehu troch dní. V meste Luck v utorok ozbrojený muž zadržiaval v autobuse na hlavnom námestí 20 rukojemníkov. Páchateľ bol dvakrát odsúdený za podvody, lúpeže a nezákonné držanie zbraní. Polícia ho zadržala, rukojemníci neutrpeli žiadne zranenia.

V byte možného spolupáchateľa rukojemníckej drámy v Lucku sa počas policajnej prehliadky našli granáty a komponenty k nim, ako aj strelné zbrane a náboje.