Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Po ostreľovaní zostali v Slovjansku ťažko poškodené budovy

Obyvateľ ukazuje na poškodený obytný dom v Slovjansku po útoku ukrajinských vládnych vojsk 9. júna 2014. Foto: TASR/AP Photo

V sobotu zložil prísahu nový ukrajinský prezident Petro Porošenko, ktorý vyzval ozbrojené skupiny, aby zložili zbrane.

Slovjansk 9. júna (TASR) - Viacero budov zostalo poškodených po ostreľovaní východoukrajinského mesta Slovjansk, ktoré je pod kontrolou proruských separatistov.

Reportér agentúry AP videl dnes v centre Slovjansku päť silne poškodených budov. Mesto je epicentrom približne dva mesiace trvajúcej patovej situácie medzi ukrajinskými vládnymi jednotkami a proruskými separatistami, ktorí obsadili administratívne budovy, policajné stanice a pohraničné stanovištia v regióne.

Obyvatelia Slovjansku uviedli, že k ostreľovaniu mesta došlo v nedeľu. Vzbúrenci pripisujú zodpovednosť za stúpajúci počet civilných obetí v konflikte ukrajinskej vláde, pripomína AP. Kyjev pritom trvá na tom, že za krviprelievanie môžu proruskí separatisti.

V sobotu zložil prísahu nový ukrajinský prezident Petro Porošenko, ktorý vyzval ozbrojené skupiny, aby zložili zbrane. Zároveň prisľúbil amnestiu pre všetkých, ktorí "nemajú krv na svojich rukách".