Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Ukrajina oznámila, že počas noci zničila ruské drony a riadenú strely

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Rusko od začiatku invázie vo februári 2022 použilo pri útokoch na Ukrajinu stovky samovražedných dronov Šáhid iránskej výroby.

Kyjev 3. decembra (TASR) - Ukrajinské ozbrojené sily oznámili, že v noci na nedeľu zostrelili desať z 12 útočných dronov Šáhid vyslaných Ruskom na niekoľko lokalít na Ukrajine a tiež riadenú strelu Ch-59. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Rusko od začiatku invázie vo februári 2022 použilo pri útokoch na Ukrajinu stovky samovražedných dronov Šáhid iránskej výroby.

Drony smerovali na severozápad Ukrajiny, väčšinu z nich armáda zneškodnila v Mykolajivskej oblasti na ukrajinskom juhu, informoval v nedeľu portál britského denníka The Guardian.

Rusko počas vlaňajšej zimy bombardovalo energetickú infraštruktúru Ukrajiny, aby ju v mrazivom počasí ochromilo, ale Ukrajina odvtedy posilnila svoje systémy protivzdušnej obrany.

Rusko v nedeľu obvinilo ukrajinské ozbrojené sily, že útočili na niekoľko dedín v ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá hraničí so severovýchodom Ukrajiny.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov uviedol, že na viacero ruských dedín boli namierené drony a delostrelecká paľba, ale nezapríčinili žiadne obete ani veľké škody.