Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Po vražde dievčatka ukrajinské úrady Rómov radšej evakuovali

Foto: ca.news.yahoo.com

Miestni obyvatelia z dediny Loščynivka vyplienili domovy Rómov v reakcii na vraždu osemročného dievčatka. Podozrivého zo znásilnenia a vraždy dievčatka polícia zadržala, ide o 20-ročného Róma.

Kyjev/Loščynivka 29. augusta (TASR) - Ukrajinské úrady sa rozhodli evakuovať skupinu Rómov z dediny Loščynivka v Odeskej oblasti po tom, čo miestni obyvatelia vyplienili ich domovy v reakcii na vraždu osemročného dievčatka. Podozrivého zo znásilnenia a vraždy dievčatka polícia zadržala, ide o 20-ročného Róma, informovala dnes agentúra Ukrinform.

Telo dievčatka sa našlo v piatok v opustenom dome na okraji Loščynivky. Bezprostredne po zatknutí podozrivého vypukli v obci nepokoje. Približne 300 ľudí začalo plieniť domovy Rómov. Dav sa zastavil až po zásahu polície.

Obyvatelia Loščynivky sa na nedeľňajšom zasadnutí obecného zastupiteľstva sťažovali, že sú už unavení z ľubovôle členov miestnej rómskej komunity, ktorá je podľa nich zapletená do šírenia drog, lúpeží a ďalších trestných činov. Povedali, že vražda dievčatka bola tou poslednou kvapkou.