Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Útok na bytovku v meste Časiv Jar si vyžiadal najmenej 15 obetí

Muž zachraňuje veci z bytu zničeného pri ruskom raketovom útoku v Doneckej oblasti na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Tamojší gubernátor Pavlo Kyrylenko na sociálnej sieti Telegram spresnil, že k útoku došlo ešte v sobotu vo večerných hodinách v meste Časiv Jar a vyžiadal si životy najmenej šiestich ľudí.

Kyjev 10. júla (TASR) - Na najmenej 15 stúpol v nedeľu počet obetí ruského raketového útoku na bytový dom v meste Časiv Jar na východe Ukrajiny, uviedli tamojší predstavitelia s odvolaním sa na záchranárov. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Počas záchrannej operácie našli na mieste 15 tiel a spod trosiek vytiahli päť živých ľudí", uviedla miestna ukrajinská pohotovostná služba na sociálnej sieti Facebook.

Záchranári sú podľa nej v kontakte s ďalšími troma preživšími, ktorí uviazli pod troskami päťposchodovej bytovky v meste Časiv Jar v Doneckej oblasti.

Tamojší gubernátor Pavlo Kyrylenko na sociálnej sieti Telegram spresnil, že k útoku došlo ešte v sobotu vo večerných hodinách a zranenia utrpelo najmenej päť ďalších osôb.

Kyrylenko podľa denníka The Guardian tiež uviedol, že ruská raketa zasiahla aj mesto Družkivka, ktoré sa nachádza v Doneckej oblasti za frontovou líniou. Ruské jednotky ostreľujú aj ďalšie populačné centrá v oblasti.