Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ukrajina posilnila ochranu štátnych hraníc v Zakarpatskej oblasti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kým vlani v lete tu zadržali pohraničníci 161 migrantov pokúšajúcich sa o nezákonné prekročenie štátnej hranice, v rovnakom období roka 2017 to bolo už 289 takýchto prípadov.

Užhorod 14. novembra (TASR) - Ukrajina posilnila ochranu štátnych hraníc v Zakarpatskej oblasti o viac ako 100 pohraničníkov, 30 motorových vozidiel a služobných psov, ktorých sem vyslali z Kyjeva a Ľvova. Ide o reakciu na medziročné zvýšenie miery ilegálnej migrácie v oblasti o 80 percent, informovali v utorok tlačové agentúry Ukrinform a MTI.

Podľa slov hovorkyne útvaru pohraničnej stráže v Čope Oleny Tračukovej prudký rast počtu ilegálnych migrantov prekvapil jej kolegov. Kým vlani v lete tu zadržali pohraničníci 161 migrantov pokúšajúcich sa o nezákonné prekročenie štátnej hranice, v rovnakom období roka 2017 to bolo už 289 takýchto prípadov.

Pre končiaci rok bolo podľa jej slov typické, že migrantov pašujú vo väčších 12- až 25-členných skupinách, z ktorých viacero odhalili a zadržali aj v susedných štátoch, Maďarsku a Slovenskej republike.

Prevelení pohraničníci sa v utorok zoznámili s novým pôsobiskom a neodkladne nastúpia do služby s miestnymi kolegami, aby posilnili ochranu štátnej hranice.