Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Tragédia na Ukrajine: požiar v tábore si vyžiadal životy troch dievčat

Ilustračné foto Foto: TASR

V čase požiaru sa v tábore nachádzalo 42 detí. V Odeskej oblasti v súvislosti s incidentom vyhlásili smútok.

Kyjev 16. septembra (TASR) - Požiar, ku ktorému došlo v noci nadnes v detskom tábore v Odeskej oblasti na Ukrajine, si vyžiadal životy troch dievčat. Ďalšie dve deti boli zranené, informovala dnes agentúra Ukrinform. V Odeskej oblasti v súvislosti s incidentom vyhlásili smútok.

V čase požiaru sa v tábore nachádzalo 42 detí. Plamene zachvátili plochu s rozlohou 560 metrov štvorcových.

Ukrajinské médiá v súvislosti s požiarom napísali o niekoľkonásobnom porušení pravidiel požiarnej bezpečnosti. Okrem iného v tábore bola odpojená len nedávno namontovaná požiarna signalizácia. Prípad vyšetruje polícia, ktorá medzičasom zadržala riaditeľa rekreačného zariadenia.

Rodičia detí, ktoré trávili prázdniny v tábore, sa dnes zišli na mítingu pred budovou radnice v Odese, pričom sa domáhali stretnutia s primátorom. Na mítingu bolo podľa polície do 200 ľudí, pretože k rodičom detí sa pridali aj občianski aktivisti i radoví občania. Nahnevaní ľudia z davu neskôr začali rozbíjať na radnici okná a snažili sa vyvaliť dvere do budovy. Po zákroku polície sa napätie v dave zhromaždenom pred radnicou zmiernilo, ale blokáda budovy pokračovala.