Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Prezident Porošenko vyznamenal senátorov McCaina a Grahama

Ukrajinský prezidento Petro Porošenko. Foto: TASR/AP

John McCain dostal Rad slobody a Lindsey Graham Rad kniežaťa Jaroslava Múdreho, a to za významný osobný prínos k posilneniu vzťahov medzi Ukrajinou a USA

Kyjev 31. decembra (TASR) - Ukrajinský prezident Petro Porošenko udelil dnes v Kyjeve dvom americkým republikánskym senátorom štátne vyznamenania. John McCain dostal Rad slobody a Lindsey Graham Rad kniežaťa Jaroslava Múdreho, a to za významný osobný prínos k posilneniu vzťahov medzi Ukrajinou a USA.

Porošenko vyzdvihol význam podpory, ktorej sa dostáva Ukrajine od republikánov i demokratov v Kongrese USA. Poznamenal, že delegácia, ktorú viedol na Ukrajine McCain, zahŕňala republikánov i demokratov. V delegácii bola napríklad demokratická senátorka Amy Klobucharová.

Podľa Porošenka to potvrdzuje, že táto podpora bude naďalej pokračovať, a to v rámci zachovania štátnej zvrchovanosti, územnej celistvosti a nezávislosti Ukrajiny, ale aj v rámci boja proti ruskej agresii.

"Je veľmi dôležité, aby náš národ, parlament a vláda stáli v tomto boji bok po boku s americkým národom. Cítime túto spoľahlivú podporu a pomoc. V týchto ťažkých dňoch to je pre moju krajinu nesmierne dôležité," dodal ukrajinský prezident.