Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Pri útoku na Mykolajiv zahynuli najmenej dvaja ľudia

Na snímke ukrajinskej horskej útočnej brigády "Edelweiss" ukrajinskí vojaci prechádzajú okolo horiaceho autobusu dobrovoľníkov, ktorý zasiahol ruský dron. Foto: TASR/AP

Rusko v noci na štvrtok vystrelilo na Ukrajinu viac než 40 rakiet a uskutočnilo 40 dronových útokov.

Kyjev 11. apríla (TASR) - Pri ruskom útoku na juhoukrajinské mesto Mykolajiv zahynuli najmenej dvaja ľudia a ďalší štyria utrpeli zranenia, informoval gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim na sociálnej sieti Telegram. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

Rusko v noci na štvrtok vystrelilo na Ukrajinu viac než 40 rakiet a uskutočnilo 40 dronových útokov, pričom cielilo na "kritickú infraštruktúru" krajiny, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

"Niektoré rakety a drony (iránskej výroby) Šáhid boli úspešne zostrelené. Žiaľ, len časť z nich. Ruskí teroristi opäť raz cielili na kritickú infraštruktúru," dodal ukrajinský prezident.

Zároveň spresnil, že došlo k ďalšiemu "ohavnému" útoku na veľkomesto Charkov i na Charkovskú oblasť. "Cielili však aj na objekty v Kyjevskej, Záporožskej, Ľvovskej a Odeskej oblasti," dodal.