Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu granátu v kyjevskom byte zahynuli dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K tragickej udalosti, ktorej príčiny neboli bezprostredne známe, došlo v nedeľu večer v kyjevskej mestskej časti Dniprovskyj.

Kyjev 20. novembra (TASR) - Ukrajinský vojak a žena zahynuli v hlavnom meste Kyjev po tom, čo v jednom z bytov vybuchol granát. Explózia zranila aj brata zabitého muža, ktorého následne hospitalizovali, uviedla kyjevská polícia.

K tragickej udalosti, ktorej príčiny neboli bezprostredne známe, došlo v nedeľu večer v kyjevskej mestskej časti Dniprovskyj. Na mieste zasahovali zdravotníci, vyšetrovatelia i experti na výbušniny po tom, ako dostali hlásenie od obyvateľa susedného bytu.

Ukrajinské médiá predtým informovali o incidente v Odeskej oblasti, kde muž vo vojenskej uniforme odpálil granát v nákladnom aute a zranil pri tom jedného tínedžera.

Pri výbuchu granátu zomrel začiatkom novembra aj Hennadij Časťakov - blízky poradca vrchného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl generála Valerija Zalužného. V deň svojich narodenín dostal od svojich kolegov dar, v ktorom vybuchlo výbušné zariadenie. Zrejme išlo len o nehodu.