Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu nálože v automobile prišiel v Kyjeve o život Gruzínec

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zosnulý, ktorý udržiaval kontakty s kriminálnymi čečenskými kruhmi, si na Ukrajine za nezákonné prechovávanie zbraní vyslúžil päťročný trest odňatia slobody s odkladom na tri roky.

Kyjev 8. septembra (TASR) - Gruzínec prišiel dnes o život pri explózii nástražného výbušného systému umiestneného v motorovom vozidle v centre ukrajinského Kyjeva. O presnom charaktere vzťahov ďalších členov posádky motorového vozidla, ženy a dieťaťa, k zosnulému ešte vyšetrovatelia neinformovali.

Žena utrpela podľa informácií tlačovej agentúry UNIAN ťažké zranenia, prišla o dolnú končatinu, dieťa vyviazlo bez väčších zranení.

Zosnulý, ktorý správy udržiaval kontakty s kriminálnymi čečenskými kruhmi, si na Ukrajine za nezákonné prechovávanie zbraní vyslúžil päťročný trest odňatia slobody s odkladom na tri roky. Pri vyšetrovaní sa k trestnej činnosti priznal.

Podľa slov jeho známych pre televíziu 112 bojoval v čečenskom dobrovoľníckom (neoficiálnom) útvare proti proruským separatistom na východe Ukrajiny.

Na Ukrajine prišli iba v tomto roku o život pri bombových útokoch najmenej traja príslušníci bezpečnostných zložiek, už vlani aj známy novinár Pavel Šeremet. Žiadny z týchto atentátov tamojší vyšetrovatelia doteraz neobjasnili.