Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusi zaútočili raketami na Zelenského rodisko Kryvyj Rih

Hasiči pracujú na mieste po raketových útokoch na poschodovú obytnú budovu 31. júla 2023 v ukrajinskom meste Kryvyj Rih. Foto: TASR/AP

Nepriateľ podnikol raketový útok na Kryvyj Rih. Na mieste zasahujú všetky potrebné zložky, uviedlo ukrajinské ministerstvo vnútra.

Kyjev 31. júla (TASR) - Ruský raketový útok zasiahol v pondelkových ranných hodinách ukrajinské mesto Kryvyj Rih v Dnepropetrovskej oblasti na juhu Ukrajiny, uviedlo vo vyhlásení ukrajinské ministerstvo vnútra. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Na neoverenom videozázname, ktorý sa šíril na sociálnych sieťach, bolo vidieť poškodenú a horiacu deväťposchodovú budovu. Informácie o prípadných obetiach alebo zranených neboli bezprostredne známe.

"Nepriateľ podnikol raketový útok na Kryvyj Rih. Na mieste zasahujú všetky potrebné zložky," uviedlo ukrajinské ministerstvo vnútra, ktoré zároveň vyzvalo obyvateľov, aby zostali v protibombových krytoch.

Kryvyj Rih je rodným mestom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a nachádza sa tam oceliareň, pripomína agentúra Reuters.