Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruská armáda zintenzívnila útoky na Avdijivku

Na snímke zničená budova materskej školy po útoku ruského dronu. Foto: TASR/AP

V blízkosti Avdijivky vedie frontová línia od roku 2014 a je súčasťou Doneckej oblasti, o ktorej Kremeľ tvrdí, že ju spolu s ďalšími troma ukrajinskými oblasťami anektoval.

Kyjev 29. novembra (TASR) - Ruské sily zintenzívnili útoky na takmer obkľúčené priemyselné mesto Avdijivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. V stredu to uviedol predstaviteľ ukrajinskej armády, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Nepriateľ výrazne zvýšil svoju aktivitu. Používa obrnené vozidlá," povedal armádny veliteľ Olexandr Tarnavsky zodpovedný za územie Avdijivky.

Dodal, že ruská armáda proti jeho jednotkám uskutočnila takmer 20 náletov, vypálila štyri rakety a viac ako 1000 delostreleckých nábojov. Ukrajinské sily však podľa jeho tvrdení "pevne držia líniu pozdĺž frontu pri Avdijivke". AFP toto tvrdenie nedokáže nezávisle overiť.

V blízkosti Avdijivky vedie frontová línia od roku 2014 a je súčasťou Doneckej oblasti, o ktorej Kremeľ tvrdí, že ju spolu s ďalšími troma ukrajinskými oblasťami anektoval. Rusko zvýšilo svoje úsilie o dobytie tohto mesta v októbri.