Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Ruské drony zničili priemyselné objekty v Odeskej oblasti

Ukrajinský hasič zasahuje neďaleko zničenej budovy počas 76. dňa ruskej invázie na Ukrajinu 10. mája 2022 v Odese. Tri ruské hypersonické rakety Kinžal odpálené z lietadla zasiahli v pondelok dva hotely v oblasti juhoukrajinského prístavného mesta Odesa. Sedem rakiet, avšak nie typu Kinžal, odpálila ruská armáda na nákupné centrum v Odese, pričom usmrtila jednu osobu a zranila päť ďalších. Foto: TASR / AP

Na Odeskú a Mykolalivskú oblasť bolo vyslaných 16 kamikadze dronov typu Šáhid, z ktorých sa 14 podarilo zostreliť. Masívny útok trval približne tri hodiny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 17. marca (TASR) - Rusko v noci na nedeľu zaútočilo na Ukrajinu 16 dronmi a siedmimi riadenými strelami, pričom zasiahlo viacero poľnohospodárskych a priemyselných objektov v Odeskej oblasti. Informovali o tom ukrajinské ozbrojené sily.

Okrem okolia čiernomorského prístavného mesta Odesa sa ruské útoky zamerali aj na Mykolajivskú, Charkovskú, Doneckú a Černihivskú oblasť, uvádza agentúra Reuters.

Na Odeskú a Mykolalivskú oblasť bolo vyslaných 16 kamikadze dronov typu Šáhid, z ktorých sa 14 podarilo zostreliť. Masívny útok trval približne tri hodiny.

"Jednotky protivzdušnej obrany odrážali vlny Šáhidov, ktoré boli vypúšťané z dočasne okupovaného Krymu, prilietali od Čierneho mora a manévrovali nad obytnými budovami a priemyselnými zónami Odesy," uviedla ukrajinská armáda na sieti Telegram.

Niektoré z dronov podľa nej spôsobili škody a požiare v areáloch poľnohospodárskych podnikov a zničili viacero priemyselných objektov. Požiare sa podarilo rýchlo uhasiť, pričom nikto neutrpel zranenia.