Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom ostreľovaní Charkova zahynuli traja ľudia

Zdravotníci evakuujú zraneného muža po ruskom raketovom útoku v Charkove 20. marca 2024. Foto: TASR/AP

Charkov je druhé najväčšie mesto Ukrajiny a nachádza sa blízko hraníc s Ruskom. V posledných mesiacoch zažíva zvýšený počet útokov.

Charkov 20. marca (TASR) - V dôsledku ruského ostreľovania zahynuli v stredu traja ľudia a piati ďalší utrpeli zranenia v severovýchodnom ukrajinskom meste Charkov, oznámila Ukrajina. TASR prevzala informácie z tagentúry AFP.

Charkov je druhé najväčšie mesto Ukrajiny a nachádza sa blízko hraníc s Ruskom. V posledných mesiacoch zažíva zvýšený počet útokov. Invázia Moskvy trvá už viac než dva roky.

"Rusko ostreľovalo Charkov," uviedol na sociálnych sieťach šéf vyšetrovacieho útvaru charkovskej polície Serhij Bolvinov. "Traja ľudia zahynuli, päť je zranených a vypukol obrovský požiar," dodal.

Podľa jeho slov ostreľovanie zasiahlo zhruba o 13.00 h miestneho času (12.00 h SEČ) osemposchodovú budovu a továreň a spôsobilo požiar, ktorý sa rozšíril na plochu približne "1000 štvorcových metrov".

Útok poškodil tlačiareň a dielňu, ktorá vyrábala nábytok a farby.

Zranenými sú zamestnanci, z nich "dvaja sú v zlom stave", informoval Bolvinov.

"Žiaľ, počet obetí sa môže ešte zvýšiť," upozornil.

Ukrajinské pohotovostné služby zverejnili zábery najmenej piatich hasičských vozidiel zasahujúcich na mieste, zachytili na nich tiež požiar na vrchnom poschodí budovy.