Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Janukovyč sa má údajne vrátiť do Donecka

Zosadený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, ktorý už niekoľko týždňov sleduje a kritizuje vnútropolitické dianie v jeho krajine z územia Ruskej federácie Foto: TASR/AP

Informáciu o Janukovyčovom návrate tentoraz priniesla ruská tlačovej agentúra Regnum. Podľa nej sa tak má stať 20. apríla.

Moskva/Kyjev 16. apríla (TASR) - Zosadený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, ktorý už niekoľko týždňov sleduje a kritizuje vnútropolitické dianie v jeho krajine z územia Ruskej federácie, sa v nedeľu 20. apríla údajne vráti do Donecka.

Informáciu priniesla dnes ruská tlačová agentúra Regnum, ktorej spravodajca v Donecku sa o tom dozvedel z nemenovaného zdroja z poľskej ambasády v Kyjeve. Prevzali ju aj internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda a webový portál poľskej spravodajskej televízie TVN 24.

Podľa rovnakého zdroja sa v Moskve ešte rozhodujú medzi dvoma variantmi budúceho začlenenia Donbasu, a to medzi Doneckou republikou a pripojením Doneckej oblasti k Ruskej federácii podľa vzoru polostrova Krym.

O Janukovyčovom návrate na Ukrajinu do 1. mája hovoril už pred dvoma dňami poslanec ruskej Štátnej dumy Vladimir Žirinovskij v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy.

Podľa jeho slov Janukovyčovi pomôže pri návrate tzv. Armáda juhovýchodu Ukrajiny, ktorá už existuje, má svojich veliteľov a náčelníkov štábu. Súčasní "peňazokazci" v Kyjeve budú všetci uväznení, poznamenal Žirinovskij a dodal, že všetci však majú svoje lietadlá a ujdú.