Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajina sa rozhodla obmedziť vstup ruských občanov na svoje územie

Ukrajinská pohraničná stráž kontroluje doklady na ukrajinsko-ruskom hraničnom prechode Uspenka na východe Ukrajiny 19. marca 2014. Foto: TASR/AP

Do rizikovej skupiny obyvateľstva patria muži vo veku 16-60 rokov.

Kyjev 17. apríla (TASR) - Ukrajinská pohraničná služba obmedzila vstup ruských občanov na územie krajiny. V zdôvodnení tohto opatrenia sa spomínajú informácie o údajnej hrozbe teroristických akcií na ukrajinskom území.

Ako informovala tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na Serhija Astachova v zastúpení pohraničnej služby, opatrenia sú komplexné a nemožno ich zúžiť na istú kategóriu populácie, ako to skôr nepresne uviedla ruská letecká spoločnosť Aeroflot.

Muži vo veku 16-60 rokov, ktorých ruský subjekt označil za kategóriu nevpúšťanú na územie Ukrajiny, patria však do rizikovej skupiny obyvateľstva, potvrdil Astachov, preto im Aeroflot radšej zrejme preventívne odporučil necestovať na Ukrajinu.

Astachov súčasne podčiarkol, že v čase protiteroristickej operácie v krajine je vhodnejšie odložiť cestu na Ukrajinu, aj keď platí, že osoby, ktoré sa na hraničných priechodoch preukážu dokumentmi potvrdzujúcimi naliehavosť ich cesty, budú môcť pokračovať do cieľovej destinácie.