Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Rusku sa množia informácie o padlých a zranených zrejme na Ukrajine

Proruský rebelant s ruskou vlajkou stojí pred ťažkou vojenskou technikou v centre Donecka. Foto: TASR/AP

Zranení z bojov na východe Ukrajiny sú podľa informácií zdrojov TV Dožď prepravovaní do Petrohradu v dôsledku preplnenia nemocničných zariadení v Rostove a Volgograde.

Moskva/Kyjev 28. augusta (TASR) - Už okolo 180 zranených, ktorých prepravili z Rostova na Done do Petrohradu, je v starostlivosti lekárov a zdravotníckeho personálu tamojšej Vojenskej lekárskej akadémie.

Zranených, medzi ktorými prevažujú osoby s ukrajinskými pasmi a so zraneniami dolných končatín v dôsledku explózií mín a granátov, doplnili v 15. prevoze zranených v priebehu tohto týždňa aj 12 príslušníci 106. divízie ruských ozbrojených síl.

Informácie priniesla ruská televízia Dožď s odvolaním sa na svoje zdroje v radoch zdravotníckeho personálu a sprostredkovala ich aj poľská tlačová agentúra PAP.

Zranení z bojov na východe Ukrajiny sú podľa informácií zdrojov TV Dožď prepravovaní do Petrohradu v dôsledku preplnenia nemocničných zariadení v Rostove a Volgograde.

Rada pre ľudské práva pri Kancelárii prezidenta Ruskej federácie dnes na svojej oficiálnej stránke informovala, že ďalšie správy o pohreboch ruských výsadkárov, ktorí slúžili v Rostovskej oblasti, prišli z Kubane, Dagestanu, Čečenska, ale aj Astrachanu, Stavropoľa a Magnitogorska. V úmrtných listoch zosnulých, medzi ktorými sú tak vojaci z povolania, ako aj vojaci prezenčnej služby, nefigurujú v rubrikách príčina smrti, okolnosti smrti alebo miesto smrti žiadne údaje.

Rada sa vo veci obrátila na prokuratúru, ktorá však nereagovala podobne ako hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý sa v stredu obmedzil na konštatovanie, že tieto správy treba dôsledne preveriť, čo sa aj, ako poznamenal, deje.