Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusko v noci útočilo raketami na mestá, hlásia obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Protiletecké poplachy boli v noci na stredu a v stredu ráno vyhlásené na celom území Ukrajiny. Raketové údery hlásili aj v Ľvovskej oblasti na západe krajiny.

Kyjev 7. februára (TASR) - Najmenej jedna osoba prišla v noci na stredu o život počas ruských raketových útokov na Ukrajine. Hlásia aj zranených a výpadky energie v hlavnom meste Kyjev. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Protiletecké poplachy boli v noci na stredu a v stredu ráno vyhlásené na celom území Ukrajiny. Raketové údery hlásili aj v Ľvovskej oblasti na západe krajiny. Rusko raketami zaútočilo na viacero miest vrátane metropoly Kyjev.

Starosta Mykolajiva Olexandr Senkevyč oznámil, že jeden muž prišiel o život a viacero osôb utrpelo zranenia. V tomto meste na juhu Ukrajiny ruské rakety poškodili najmenej 20 obytných budov.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uviedol, že pre útoky raketami sa zastavili dodávky elektriny v časti mesta. V Charkove na severovýchode krajiny ruské útoky poškodili neobytnú infraštruktúru, oznámil gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Sinehubov.