Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že zostrelila všetkých 37 útočných dronov z Ruska

Ukrajinskí vojaci protidronovej jednotky pátrajú po ruských dronoch. Foto: TASR/AP

Rusko podľa agentúry DPA uviedlo, že v noci na nedeľu nad okupovaným polostrovom Krym zachytilo dovedna deväť rakiet typu ATACMS a zostrelilo jeden nepriateľský dron.

Kyjev/Moskva 19. mája (TASR) - Ukrajinským ozbrojeným silám sa podarilo zostreliť všetkých 37 dronov, ktorými Rusko v noci na nedeľu útočilo na územie Ukrajiny, uviedlo tamojšie letectvo. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

"Výsledkom bitky protivzdušnej obrany je zostrelenie všetkých 37 Šáhidov (útočných dronov iránskej výroby) nad Kyjevskou, Odeskou, Mykolajivskou, Sumskou, Vinnyckou, Žytomyrskou, Čerkaskou a Chersonskou oblasťou," uviedlo vo vyhlásení ukrajinské letectvo. Reuters pripomína, že správy z bojiska nebolo možné bezprostredne overiť.

Rusko podľa agentúry DPA uviedlo, že v noci na nedeľu nad okupovaným polostrovom Krym zachytilo dovedna deväť rakiet typu ATACMS a zostrelilo jeden nepriateľský dron. Na platforme Telegram o tom v nedeľu informovalo ministerstvo obrany v Moskve.

Tri ďalšie drony boli podľa ministerstva zneškodnené nad ruskou pohraničnou Belgorodskou oblasťou a 57 ďalších dronov bolo zničených nad Krasnodarskou oblasťou, cituje DPA a s tým, že informácie nebolo možné bezprostredne overiť.