Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

BBC: Ukrajina v noci opäť čelila ruským dronovým útokom

Pracovníci verejných služieb pracujú na mieste poškodeného bytového domu na Ukrajine. Foto: TASR/AP

V utorok a stredu zaútočili desiatky bezpilotných lietadiel na niekoľko ruských regiónov, pričom ich terčom boli aj ropné rafinérie v oblastiach vzdialených stovky kilometrov od frontovej línie.

Kyjev/Londýn 14. marca (TASR) - Ruská armáda v noci na štvrtok zaútočila na Ukrajinu 36 bezpilotnými lietadlami typu Šáhid. Ukrajinská protivzdušná obrana zlikvidovala 22 z nich. S odvolaním sa na generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny o tom vo štvrtok informovala britská stanica BBC.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci na štvrtok bolo nad územím Kurskej a Belgorodskej oblasti zostrelených 14 bezpilotných lietadiel. Podľa gubernátorov a záchranných služieb v dôsledku útokov dronov nedošlo k žiadnym obetiam ani vážnym škodám.

V utorok a stredu zaútočili desiatky bezpilotných lietadiel na niekoľko ruských regiónov, pričom ich terčom boli aj ropné rafinérie v oblastiach vzdialených stovky kilometrov od frontovej línie - v Riazanskej, Nižnonovgorodskej či Leningradskej oblasti.

Táto vlna útokov bezpilotných lietadiel sa odohrala v týždni, keď sa v Rusku, ako aj na Ruskom okupovaných územiach Ukrajiny koná hlasovanie vo voľbách prezidenta Ruskej federácie. Podľa agentúry AFP prezident Vladimir Putin má v podstate zaručené svoje víťazstvo vo voľbách a tým aj zotrvanie pri moci na ďalších šesť rokov.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov vo svojom statuse na platforme Telegram vo štvrtok informoval, že v dôsledku ostreľovania z Ukrajiny zahynul vodič auta. Dodal, že niekoľko osôb utrpelo zranenia.