Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Ukrajina v noci zneškodnila 29 útočných dronov vypustených Ruskom

Ukrajinský policajt a prokurátor pre vojnové zločiny si prezerajú úlomky bomby pred poškodeným domom. Foto: TASR/AP

Podľa vyhlásenia leteckých síl Ukrajiny boli tieto kamikadze drony zneškodnené nad Odeskou, Mykolajivskou, Poltavskou a Ľvovskou oblasťou, ktorá sa nachádza na západe Ukrajiny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 20. mája (TASR) - Ukrajinská armáda zlikvidovala v noci na pondelok všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

Podľa vyhlásenia leteckých síl Ukrajiny boli tieto kamikadze drony zneškodnené nad Odeskou, Mykolajivskou, Poltavskou a Ľvovskou oblasťou, ktorá sa nachádza na západe Ukrajiny. Rusko zatiaľ toto vyhlásenie nekomentovalo, informovala agentúra Reuters.

Ukrajina okrem toho uviedla, že v noci na pondelok bola Ruskom smerom do Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny vypustená balistická raketa Iskander-M.

Kým Moskva vyslanie svojich dronov na Ukrajinu nekomentovala, ruské ministerstvo obrany v pondelok zverejnilo vyhlásenie, že nad ruským územím bolo v noci na pondelok zostrelených sedem ukrajinských bezpilotných lietadiel: päť nad územím Belgorodskej oblasti, dva nad územím Kurskej oblasti.

Rusko zintenzívnilo túto jar útoky s použitím bezpilotných lietadiel a rakiet, čím Ukrajine spôsobuje značné škody na jej energetickej infraštruktúre, konštatoval Reuters.

Hovorca ukrajinskej armády Dmytro Lychovij pritom v pondelok vo vysielaní ukrajinskej televízie informoval, že minulý týždeň ukrajinské jednotky zostrelili všetkých 90 bezpilotných lietadiel typu Šáhid vypustených Ruskom.