Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Ukrajina zakázala všetky ruské filmy vyrobené od začiatku roka 2014

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ukrajinský rezort kultúry vytvoril tiež zoznam vyhovujúcich ruských umelcov, ktorým je Kyjev pripravený poskytnúť na území Ukrajiny maximálnu podporu.

Kyjev 30. marca (TASR) - Ukrajinský parlament zakázal v utorok všetky ruské filmy natočené od začiatku roka 2014. Za toto opatrenie hlasovalo celkovo 237 poslancov Najvyššej rady. Na Ukrajine bolo doteraz zakázaných už viac než 430 filmových snímok a televíznych seriálov z Ruska, informuje agentúra TASS.

Ukrajinské ministerstvo kultúry zverejnilo čierny zoznam 83 ruských, ako aj zahraničných hercov, režisérov, spevákov a iných kultúrnych osobností, ktorých prítomnosť v krajine je nežiaduca, pretože "ohrozujú národnú bezpečnosť".

Na danom zozname sa nachádza francúzsky herec Gérard Depardieu, jeho americký kolega Steven Seagal, profesionálny boxerista z USA Roy Jones Jr., ktorý má ruské občianstvo, frontman americkej rockovej skupiny Limp Bizkit Fred Durst, ruský oscarový režisér Nikita Michalkov či niekoľko spevákov z Ruskej federácie.

Ukrajinský rezort kultúry vytvoril tiež zoznam vyhovujúcich ruských umelcov, ktorým je Kyjev podľa agentúry TASS pripravený poskytnúť na území Ukrajiny maximálnu podporu.