Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj prisľúbil hmatateľnú reakciu na útok na bytovku v Ľvove

Snímka bytovky po ruskom raketovom útoku v Ľvove 6. júla 2023. Foto: TASR/AP

Starosta Ľvova Andrij Sadovyj dodal, že útok zničil zhruba 60 bytov a 50 vozidiel.

Kyjev 6. júla (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok prisľúbil "hmatateľnú odpoveď" na ruský raketový útok na obytný dom v meste Ľvov na západe krajiny. Zahynuli tam najmenej štyria ľudia a niekoľko ďalších utrpelo zranenia. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

"Dôsledky nočného útoku ruských teroristov," napísal Zelenskyj na platforme Telegram k videu zničenej budovy. Na záberoch z dronu vidieť zničené tretie a štvrté poschodia bytovky.

"Nanešťastie, došlo k zraneniam a obetiam na životoch... Definitívne príde odpoveď nepriateľovi. Hmatateľná odpoveď," dodal ukrajinský prezident.

Počet obetí raketového útoku z noci na štvrtok na bytovku v Ľvove potvrdil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. Spresnil, že deväť ďalších útok zranil.

Starosta Ľvova Andrij Sadovyj dodal, že útok zničil zhruba 60 bytov a 50 vozidiel. Záchranné zložky prehľadávali trosky budovy v snahe nájsť uviaznutých preživších.

Sadovyj v príhovore obyvateľom uviedol, že to bol najrozsiahlejší útok na civilnú infraštruktúru Ľvova od začiatku ruskej invázie na Ukrajine.

Mesto na západe Ukrajiny vzdialené od miesta bojov sa stalo útočisko pre státisíce ukrajinských utečencov z oblastí na východe ukrajinského územia.