Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda opäť hlási úspechy pri Bachmute

Na archívnej snímke ukrajinský vojak z 3. samostatnej útočnej brigády rozpráva na fronte do vysielačky a jeho spolubojovník strieľa z mínometu na ruské pozície neďaleko mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda okrem toho vyvíja tlak na ruské jednotky aj severne od Bachmutu, uvádza sa v piatkovom vyhlásení generálneho štábu.

Kyjev 7. júla (TASR) - Ukrajinská armáda ohlásila v piatok ďalší úspech v oblasti Ruskom ovládaného mesta Bachmut vo východoukrajinskej Doneckej oblasti, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

"V oblasti Kliščiivky dosiahli čiastočný úspech a konsolidujú dosiahnuté pozície," uviedol hovorca generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl Andrij Kovalev.

V Kliščiivke ležiacej južne od Bachmutu sa nachádzajú strategicky významné vyvýšeniny; ruské zdroje však dobytie tejto lokality Ukrajincami ešte nepotvrdili.

Ukrajinská armáda okrem toho vyvíja tlak na ruské jednotky aj severne od Bachmutu, uvádza sa v piatkovom vyhlásení generálneho štábu.

Hovorca východného velenia ukrajinskej armády Serhij Čerevatyj pre ukrajinskú televíziu uviedol, že jednotky Kyjeva posunuli frontovú líniu o jeden kilometer.

Agentúra DPA pripomína, že informácie z bojiska nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť.

Mesto Bachmut dobyli ruské jednotky v máji po mesiace trvajúcich ťažkých bojoch. Pôvodne mal 70.000 obyvateľov, po bojoch však zostal z veľkej časti zničený.