Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda upozornila na ďalšie ostreľovanie zo strany Ruska

Zničená obytná budova po ruskom ostreľovaní v Charkove 20. marca 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinské ozbrojené sily uviedli, že od ruských síl sa očakáva pokračovanie v útokoch na kritickú infraštruktúru s použitím "vysoko presných zbraní a nerozlišujúcej munície".

Mariupol/Ľvov/Kyjev 22. marca (TASR) - Ukrajinská armáda v utorok upozornila obyvateľov krajiny, že by sa mali pripraviť na intenzívnejšie bezohľadné ostreľovanie kritickej infraštruktúry zo strany ruských jednotiek. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Upozornenie ukrajinskej armády prišlo po doposiaľ najostrejších varovaniach zo strany amerického prezidenta Joea Bidena, že Moskva zvažuje nasadenie chemických zbraní na Ukrajine.

Ukrajinské ozbrojené sily v utorkovom vyhlásení uviedli, že od ruských síl sa očakáva pokračovanie v útokoch na kritickú infraštruktúru s použitím "vysoko presných zbraní a nerozlišujúcej munície", cituje zo stanoviska Reuters.

Ruské jednotky počas doterajších štyroch týždňov invázie obsadiť ani jedno z najvýznamnejších ukrajinských miest a čoraz viac sa uchyľujú k masívnemu ničeniu obytných oblastí pomocou leteckých útokov, rakiet dlhého doletu a delostrelectva, približuje Reuters.

Juhoukrajinský prístav Mariupol sa stal ohniskom ruskej ofenzívy a je prevažne v troskách s mŕtvymi telami ležiacimi na uliciach, v pondelok však údajne zosilneli aj útoky na mesto Charkov.

Biden bez uvedenia dôkazov povedal, že falošné obvinenia Ruska, podľa ktorých Kyjev disponoval biologickými a chemickými zbraňami, dokazujú, že ruský prezident Vladimir Putin sám zvažuje ich nasadenie, pripomína Reuters.