Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda zostrelila ďalší ruský nadzvukový bombardér Su-34

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

BBC pripomenula, že nejde o prvé lietadlo typu Su-34, o ktorom ukrajinská armáda tvrdí, že sa jej ho podarilo zostreliť

Kyjev/Moskva 27. februára (TASR) - Ukrajinská armáda zostrelila ďalšie ruské lietadlo Su-34. Podľa britskej stanice BBC o tom v utorok informoval veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk, ktorý na svojom konte na platforme Telegram napísal: "Mínus ešte jeden Su-34 na východe" Ukrajiny.

Su-34 je frontový nadzvukový stíhací bombardér určený na vykonávanie raketových a bombových útokov na nepriateľské pozemné ciele v operačnej a taktickej hĺbke, ako aj na ničenie nepriateľských vzdušných cieľov, uvádza sa na webovej stránke ruského ministerstva citovanej BBC a monitorovanej agentúrou TASR.

BBC pripomenula, že nejde o prvé lietadlo typu Su-34, o ktorom ukrajinská armáda tvrdí, že sa jej ho podarilo zostreliť. Velenie ukrajinských ozbrojených síl aj 17. februára oznámilo, že zostrelené boli dve lietadlá Su-34. O niekoľko dní neskôr bolo hlásené zostrelenie ďalšieho stíhacieho bombardéra.

Vo svojej správe BBC pripomína, že v podmienkach vojny nie je možné okamžité overiť informácie zverejňované účastníkmi konfliktu.