Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské jednotky po pouličných bojoch ovládli Charkov

Ozbrojená žena civilnej obrany drží v rukách útočnú pušku Kalašnikov, v nedeľu 27. februára 2022. Foto: TASR/AP

Podľa spravodajskej stanice Sky News prebiehali v uliciach Charkova ťažké boje po tom, čo v noci na nedeľu do mesta vpadli ruské vojenské vozidlá.

Charkov 27. februára (TASR) - Ukrajinské jednotky získali v nedeľu po pouličných bojoch s ruskými vojakmi plnú kontrolu nad druhým najväčším ukrajinským mestom Charkov, oznámili miestni predstavitelia. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Charkov je plne pod našou kontrolou," potvrdil predseda miestnej administratívy Oleg Sinegubov na sociálnej sieti Telegram s tým, že ukrajinská armáda "čistí" mesto od nepriateľských vojakov.

Podľa spravodajskej stanice Sky News prebiehali v uliciach Charkova ťažké boje po tom, čo v noci na nedeľu do mesta vpadli ruské vojenské vozidlá. V skorých ranných hodinách zasiahli strely aj miestny plynovod.

Ukrajinské ministerstvo obrany predtým uviedlo, že po "intenzívnej" paľbe raketového delostrelectva nasledovali v Charkove počas noci "ťažké boje", uvádza Sky News.

Na záberoch, ktoré kolovali na sociálnych sieťach, bolo vidieť pouličné boje medzi ukrajinskými a ruskými vojakmi, uvádza spravodajská stanica BBC.

Situácia na mieste zostáva nestabilná a tvrdenia o kontrole je ťažké overiť – ale aj civilisti na mieste BBC povedali, že Charkov je späť pod kontrolou Ukrajiny a že sa konflikt v uliciach zmierňuje.