Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské ostreľovanie ruských pohraničných oblastí si vyžiadalo obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor Orlovskej oblasti Andrej Klyčkov na Telegrame napísal, že dva drony zasiahli zariadenie na spracovanie pohonných hmôt, pričom utrpeli zranenia traja civilisti.

Moskva 9. januára (TASR) - Pri ukrajinskom ostreľovaní v pohraničnej ruskej Kurskej oblasti zahynula v utorok jedna osoba. V susednej Orlovskej oblasti ukrajinské drony zasiahli továreň na spracovanie paliva. Informovali o tom gubernátori týchto oblastí, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

"(V utorok) popoludní bola obec Gornaľ v Sudžanskom okrese ostreľovaná zo smeru od Ukrajiny. Úlomok zabil jednu ženu," uviedol gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt na sociálnej sieti Telegram.

Dodal, že nad územím tejto oblasti bolo zostrelených najmenej päť dronov. Túto informáciu potvrdilo aj ruské ministerstvo obrany.

Gubernátor Orlovskej oblasti Andrej Klyčkov na Telegrame napísal, že dva drony zasiahli zariadenie na spracovanie pohonných hmôt, pričom utrpeli zranenia traja civilisti. V dôsledku "útoku nepriateľa" vypukol podľa Klyčkova na mieste požiar, ktorý sa neskôr podarilo uhasiť. Rusi podľa neho ďalšie tri drony zostrelili.

Ukrajina za posledné týždne zintenzívnila útoky na pohraničné oblasti, predovšetkým na mesto Belgorod približne 30 kilometrov od hraníc. Úder na konci decembra si tam vyžiadal 25 obetí.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v utorok prisľúbil, že ruská armáda urobí všetko preto, aby znížila nebezpečenstvo rastúceho ukrajinského ostreľovania v pohraničných regiónoch.