Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské sily opäť ostreľovali Belgorod, hlásia zranených

Na archívnej snímke z 30. decembra 2023 hasiči hasia horiace autá po ostreľovaní v ruskom Belgorode. Foto: TASR/AP

Úrady v Belgorodskej oblasti vo štvrtok oznámili, že niektoré školy zostanú zatvorené až do 19. januára. Dôvodom je ukrajinské ostreľovanie počas víkendu.

Moskva 5. januára (TASR) - Ukrajinské sily vo štvrtok ostreľovali ruskú Belgorodskú oblasť i mesto Belgorod. Miestne úrady hlásia najmenej dvoch zranených. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Náš systém protivzdušnej obrany nad Belgorodom a Belgorodskou oblasťou fungoval a bolo zostrelených 10 vzdušných cieľov približujúcich sa k mestu," uviedol gubernátor tejto oblasti Viačeslav Gladkov. Spresnil, že jedného muža zranil šrapnel v oblasti predlaktia a druhému poranil predkolenie. Zábery z Belgorodu zverejnené na sociálnej sieti zachytávajú poškodené automobily.

Úrady v Belgorodskej oblasti vo štvrtok oznámili, že niektoré školy zostanú zatvorené až do 19. januára. Dôvodom je ukrajinské ostreľovanie počas víkendu.

Mesto Belgorod sa nachádza približne 30 kilometrov od štátnej hranice s Ukrajinou a od začiatku ruského vojenského útoku na Ukrajinu vo februári 2022 je opakovane cieľom ukrajinského ostreľovania.

Ruské úrady uviedli, že v sobotu počas ostreľovania zahynulo v Belgorode 25 ľudí. Ruský prezident Vladimir Putin v reakcii na sobotňajší ukrajinský útok prisľúbil zvýšenie intenzity ruských útokov vedených proti Ukrajine.